Over Tessa

Ik ben schrijfster. Ik werk als sales- en marketingmanager maar ergens diep van binnen zit wel een boek dat misschien wel, misschien nooit geschreven gaat worden. Tot die tijd schrijf ik in ieder geval op mijn eigen website.

Ik ben een piekeraar, en heb meerdere malen op het punt gestaan het onderstaande stuk helemaal te schrappen. Maar ik heb het niet gedaan, want dit is wie ik ben, ook volgens mijn lieve vrienden.

Ik ben een nerd. Ik lees graag, ben gek op raadsels en psychologische spelletjes, en kan in het algemeen helemaal opgaan in wat mij boeit. Anderen vinden dat misschien suf, maar ik vind dat cool.

Ik ben rugbyster. Ik ben misschien niet de snelste of de felste, maar ik vind het fantastisch om te spelen en de sport steeds beter onder de knie te krijgen. Ik wou dat ik tien jaar eerder begonnen was.

Ik ben een huismus. Zet mij maar knus op de bank met een film en een kop thee. Houtkachel aan, gordijnen dicht. Of vervang de film door een spelletje en de thee door een biertje.

Ik ben groot en ben daar (tegenwoordig) trots op. Ik hou mijn rug recht en mijn kin omhoog, want wil me niet meer kleiner voordoen dan ik ben. En oja, ik ga niet voor je aan de kant.

Ik ben een lekkerbek. Ik hou van koken, ik hou van goed en lekker eten en ik hou er van om anderen blij te maken met eten (en dat laatste schijnt me aardig te lukken). Het geeft me rust en ik word er blij van.

Ik ben Zwitserland. Dat zeg ik vaak voor de grap, maar ik meen het serieus: ik ben in veel discussies de neutrale en redelijke factor. Ik sta er altijd tussenin en ik vertaal de harde woorden. Ik hoor niet wat wordt geroepen, maar wat wordt gezegd.

Ik ben een dromer, maar ook een doener. Soms een teamplayer, soms een einzelgänger. Ik lijk soms kil, maar ik ben best vriendelijk. Face-to-face kom ik vaak lang niet zo goed uit de verf als ik zou willen: ik ben scherp in mijn observaties, maar mijn scherpe reactie komt altijd te laat. Misschien dat ik daarom schrijf.

Ik ben Tessa.

7 gedachten over “Over Tessa

 1. Hallo Tessa,

  Een paar minuten geleden zocht ik via Google het woord “brillioot” op en kwam ik op jouw website terecht. Het woordenboek kent inderdaad alleen maar brillenjood. Denkelijk ben ik ouder dan jij, maar jij kwam er dus eerder dan ik achter dat brillioot niet bestaat. En ja, ook ik heb altijd gedacht dat het een samentrekking van bril en idioot betrof.
  Ik weet wel dat ik in mijn jeugd een hekel had aan kinderen die andere kinderen met een bril uitscholden. Ik had/heb sowieso een hekel aan mensen die anderen vanwege hun uiterlijk uitschelden.
  Waarom ik het woord opzocht? Mijn teerbeminde zat net aan zoonlief uit te leggen wat voor metamorfose Nelleke van der Krogt enige jaren geleden had ondergaan inclusief “vlotte” bril. Ja, de presentatrice met afschuwelijke humor. Toen moest ik onwillekeurig weer aan brillioot denken.
  Hoe dan ook, je schrijft leuke stukjes en dankzij Nelleke kwam ik dus bij jou terecht.

  Goede groet,
  Hans Hermans

  • Hallo Hans, bedankt voor je reactie! Grappig om te lezen dat ik niet de enige ben die het woord anders kende, en inderdaad: de humor van Nelleke van der Krogt is verschrikkelijk! 🙂

 2. Haha, dus ook over de humor van Nelleke zijn we het eens. Hmm, opvallend dat een jongedame zoals jij naar dergelijke programma’s kijkt. Als we het tenminste beiden over Kunst en Kitsch hebben.
  Ik ken de regisseur goed, woont bij mij in het dorp. Toen ik hem onlangs vertelde wat ik van die domme, saaie en soms beschamende “grappen” van Nelleke vond, was hij het niet met mij eens. Hij vindt juist dat ze het enorm leuk doet. Maar goed, ze houdt er binnenkort toch mee op.
  Ik niet, ik zal af en toe je site/blog bezoeken…

  Goede groet,
  Hans

 3. Tessa! Ik zou heel graag in contact willen komen met jou! ik heb namelijk een super brandende vraag!

  Met een hele vriendelijke groet,
  Conan

  • Hoi Conan,
   Sorry, ik heb je bericht gemist een paar maanden terug! Maar ik ben benieuwd wat de brandende vraag was, en of ik je misschien nog kan helpen? Tessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s