Wie is de mol? De Ontknoping

Wie tien weken lang niet op social media keek, wie dacht dat een reeksje letters in aflevering 2 per toeval K-L-A-A-S spelde, wie Susan Vissers monumentale verspreking niet heeft gehoord in de eerste aflevering van Moltalk, of wie niet wilde weten van ‘hints’ van de montage, die dacht misschien nog dat Tim de mol was. Maar uiteraard was er voor de rest van Nederland weinig verrassing meer aan: het was Klaas.

Ik wilde hier een pleidooi schrijven aan de montage, of ze kunnen kappen met die overduidelijke hints, maar half Nederland is me al voor geweest. En ook Klaas zelf vond het maar niets dat half Nederland hem vanaf aflevering 2 volledig in het vizier had. Ik hoop dat er volgend jaar iets aan gedaan wordt, en dat we ons weer kunnen richten op twijfelachtige acties en het aloude motto follow the money.

Dat gezegd hebbende… Klaas was een goede en dappere mol! Hij wist een aantal kandidaten genadeloos om de tuin te leiden en daarmee naar huis te sturen. Een van de hoogtepunte was toch wel in el boco del tiburon, waar hij slechts een derde van het bedrag uit de kist graaide, en dat onder toeziend oog van zijn medespelers, die allemaal vrij waren om ook uit de boot te springen om hem te controleren.

Die arme Tim en Annemieke moesten overigens wel historisch lang wachten op de uitspraak. Maar Tim is de winnaar, en welverdiend (voor zover ik er iets over te zeggen heb).

En daarmee eindigt het zestiende seizoen van Wie is de mol? Ik hou er weinig aan over, maar was wél iemand die niets wilde weten van hints van de montage en heb dus stug ingezet op Taeke, en daarna Tim, en heb daarmee de strijd om een driegangendiner verloren. In plaats van aanschuiven moet ik nu koken. Wie weet deel ik het menu binnenkort ook wel op deze website…

Mocht je nou in een zwart gat vallen na de laatste aflevering van dit seizoen, dan is redding wellicht nabij. Onlangs hebben we, ondanks drie eerdere zeer geslaagde edities, ons eigen WIDM-weekend moeten uitstellen. Wat mij betreft is uitstel echter zeker geen afstel. Wil je dus alsnog meedoen, van de zomer of in het najaar, laat het mij dan weten via widmdiy[at]gmail[dot]com.

molactie5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s