Wie is de mol? Aflevering 8 – Min of meer uitzonderlijk

Voor het eerst schrijf ik mijn verslag bijna een etmaal na de uitzending van de aflevering. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niet op mijn scherpst was bij het zien van aflevering 8: het was eigenlijk al bedtijd, maar ik wilde de aflevering zien voor ik op zondag in de kleedkamer zou moeten vernemen wie de afvaller van aflevering 8 was.

Dat Taeke moest vertrekken, dat zag ik al een beetje aankomen. Ik bleef hem uit koppigheid bestempelen als mol, maar natuurlijk is het al sinds aflevering 2 bijzonder overduidelijk dat Klaas de mol is. Iedereen die daar nog aan twijfelde, zag Annemieke, Tim en Taeke gisteren duizenden euro’s binnenharken en de hele pot in één aflevering verdubbelen.

De eerste opdracht van deze aflevering is met stip de opdracht waar ik dit seizoen het minst van heb meegekregen. Zweten in een hete loods, iets met lijnen spannen en uit de knoop halen, 2000 euro in de pot. Next.

Geldklokken
Wéér een verlaten plek, een oude suikerfabriek dit keer. Er waren negen klokken verstopt die langzaam naar nul en verder terugliepen. Alle klokken moesten worden stopgezet, hoe eerder hoe beter. De klokken met hoge bedragen hadden minder haast, want die liepen minder snel (en minder ver) door naar minbedragen.

Taeke was on a roll, en Klaas heeft vooral heel vaak gezegd dat Tim zo weinig klaarspeelde. Hij tikte zelf ook in ieder geval één van de klokken uit toen er al een minbedrag op stond. En ik vraag me af wie dat ene scherm in een lade heeft verstopt. Daar komen we vast in de laatste aflevering achter.

opdr2_11

Omroep Santiago
Waar het natuurlijk echt om ging deze aflevering, was het uitstapje naar de Dominicaanse tv. Klaas, Tim en Taeke maakten er een vrolijke bedoening van, terwijl Annemieke met een bordje op schoot bij locals op de bank was beland voor hét programma van de week. Over smaak valt niet te twisten, maar het was een bijzondere gewaarwording. En het is toch wel “min of meer uitzonderlijk” dat Klaas lipgloss op kreeg van de visagie.

Annemieke had een lijstje gekregen en moest na de aflevering zeggen welke woorden op haar lijstje niet waren uitgesproken door de heren. We hoorden Annemieke meerdere keren zeggen dat ze géén idee had over welke woorden er nou wel en niet werden uitgesproken, maar na de opdracht had ze toch ineens 1000 euro verdiend.

opdr3_17

Test & Executie
Annemieke heeft een vrijstelling (maar zit op Klaas, als ik me niet vergis). Tim zit op Klaas. Klaas zit op Tim. Taeke zit op Klaas en Tim. Dat spreiden van hem is sowieso een slecht idee in deze fase van het spel, en het wordt bovendien hard afgestraft met een rood scherm.

Wie is de mol?
Moet je dat echt nog vragen? Pfff. Mijn poule is in ieder geval reddeloos verloren. Ik ga alvast bekijken wat voor driegangendiner ik voor mijn vriend moet koken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s