Wie is de mol? Aflevering 4 – Minder dan je denkt

Aan het begin van de aflevering (die – spoiler alert – zeer onbevredigend zal eindigen) stelt Klaas het penningmeesterschap ter discussie. Hij wil er wel vanaf, en Tim en Ellie werpen zich op om deze verantwoordelijkheid van hem over te nemen; na een wat vreemde stemming gaat Cécile er op opmerkelijke wijze mee vandoor terwijl ze niet met geld om kan gaan en nauwelijks kan tellen.

*insert Jaws-deuntje*
Dan een opdracht waarbij ‘het gevaar net onder het oppervlak zit’. Duikers. Terwijl duo’s in kajaks stappen en Cécile met GROTE weerzin haar waterschoenen aantrekt, worden er obscure codes uit de luidspreker geschreeuwd en moeten er kokers met geld, zonder geld of met negatieve bedragen worden verzameld op het water. De duikers trekken echter zo ongeveer de helft van de groep omver, en dat betekent dat veel kokers niet in de mand belanden.

Wat kunnen we hieruit leren? Niks. Het is volstrekt onduidelijk wie de goede en wie de verkeerde kokers heeft gepakt, welke kokers op de zeebodem zijn beland, wie hard heeft geroeid en wie zich gewillig omver heeft laten trekken (oké, behalve Tim, die heeft een duiker nog een blauw oog gepeddeld). Uit 6 kokers (+1300 en -300) belandt er uiteindelijk 1000 euro in de pot. Wie we daarvoor moeten bedanken is een raadsel. Hopelijk worden we wat wijzer van de volgende opdracht.

opdr1_05

Soepele samenwerking
Art wil graag duo’s zien die soepel kunnen samenwerken. Vervolgens hobbelt iedereen een voor een door een steengroeve waar mandjes staan met jokers, geld, vrijstellingen achter slot en grendel, woordenboeken met nog meer geld, etc. Annemieke vindt 3 jokers en een negatief bedrag van 500 euro, en vindt dit ‘de hoofdprijs’. Als aan het einde Ellie haar ‘pak af’-kaart mag gebruiken, laat ze maar één van haar drie jokers zien en denkt niemand er dus over na dat zij wel eens degene zou kunnen zijn die dat negatieve bedrag heeft gepakt. Well played!

Hele klim
Naast een steile rotswand mag de groep raadsels oplossen. Ze hebben acht kansen op succes; ieder antwoord levert een bosje sleutels op, waarbij één van de kandidaten tegen de rotswand aan zijn/haar leven mag wagen om een kistje bovenop de helling te openen met een van de sleutels.

Cécile waagt zich er niet aan, en Annemieke blijkt toch niet zo dapper als ze dacht nadat ze haar helm heeft opgezet en haar tuigje heeft omgegaan. Er blijven nog zes kansen over, en uiteindelijk gaan beide sloten op het kistje open. De opbrengst van 1500 euro is, zo merkt Ellie terecht op, toch wat minder dan je zou denken na zo’n pittige opdracht.

opdr3_08

Test & Executie
In een idyllische grot wordt de test ingevuld. Er wordt wat geschoven in de verdenkingen, en Annemieke zet de volle drie jokers in. Wellicht wordt ze zenuwachtig van de jokers in haar bezet, en die ze eigenlijk niet gehad zou hebben. In de executie is het eerste scherm voor Rop: groen. Het tweede scherm dat wordt getoond is dat van Ellie, en dat schiet jammer genoeg naar rood.

Wie is de mol?
HELLUP! Ik weet het niet meer. Mijn mol Taeke was een beetje onzichtbaar vandaag, en deed het eigenlijk zo slecht nog niet. Er wijst steeds meer naar Klaas, maar kijk eens hoe het ervoor staat in de poule-om-een-driegangendiner:

Vriend E: Taeke – Klaas – Klaas
Ondergetekende T: Taeke – Taeke – Taeke

Ik kan best op Klaas inzetten, maar die strijd ga ik niet meer winnen. Ik overweeg om een keer op Rop in te zetten (tip 131512: spreid je winkansen), maar moet er nog zeker een paar nachtjes over slapen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s