Thuisbrouwerij 1.0 – De keuken in

Er was lang over nagedacht en gedroomd, maar afgelopen weekend was het zover: Erwin en ik zijn begonnen met ons eerste bierbrouwavontuur! Het grote doel: een tripel uit eigen keuken/brouwerij.

Met een startpakket en een how-to-boek doken we de keuken in. Het startpakket bleek het Knorr Wereldgerecht van de brouwerswereld: er hoefde niets geschroot of gemaischt te worden, we hoefden niet eens zelf hop toe te voegen en de inhoud van de pan op het vuur hoefde niet eens meer naar het kookpunt gebracht te worden. Maar je moet toch ergens beginnen, en we gaan de moeilijkheidsgraad in de toekomst natuurlijk zeker nog opschroeven.

2014-11-01 11.44.32Nadat we de keuken met bleek hadden uitgeschrobd alsof het een ebolakliniek was (je moet wat over hebben voor je nieuwe hobby), begonnen we met opwarmen, afkoelen, afmeten, toevoegen en roeren. Na enkele uren kon het gistvat de kast in, waar het nu nog staat, tevreden pruttelend door het waterslot. Het grote wachten is begonnen, want die eerste tripel kunnen we waarschijnlijk pas in 2015 drinken (als het bier niet bederft en de boel niet ontploft – fingers crossed). Eerst een weekje gisten, de boel overhevelen in een nieuw vat, nog even gisten, dan bottelen en wékenlang laten rijpen.

En dan? Dan proosten we, dan hopen we dat het smaakt, en dan plannen we het volgende bier – als we niet ongeduldig worden en het volgende brouwsel niet al het vat in gaat zodra onze eerste batch op fles staat te rijpen! En dan bedenken we een naam voor onze thuisbrouwerij, want aan dit eerste Wereldgerecht-bier durven we nog geen naamkaartje te hangen…

2014-11-01 12.55.45

Een gedachte over “Thuisbrouwerij 1.0 – De keuken in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s