Nog even over dat rugby…

I am likely to miss the main event – if I stop to cry and complain again
So I will keep a deliberate pacelet the damn breeze dry my face
Fiona Apple – Better Version of Me

Elf maanden geleden deed ik voor het eerst mee aan een rugbytraining, naar aanleiding van een klein vriendentoernooitje enige tijd daarvoor. Ik had besloten het eens te proberen, want ik wilde iets structureler sporten; écht conditie opbouwen… En iets met een paar kilo afvallen.

De dag na de training was ik al opgenomen in de groepsapp van het team, en stond mijn naam in de trainingplanner met toevoeging vast teamlid. Laten we het een snelle inburgering noemen.

En nu, elf maanden later, na de competitie, na veel trainingen maar ook veel borrels, na een trip naar Glasgow, na een weekend Ameland… Geen gram lichter maar vele malen fitter dan vorig jaar… Heb ik eigenlijk alweer heel veel zin in het nieuwe seizoen!

Nee, ik heb niet gepaintbald. Nee, ik word niet mishandeld. Het doet geen pijn hoor, ik krijg gewoon heel snel blauwe plekken. Ja, het trekt wel weer weg. Ik weet dat ik de laatste tijd maar wat vaak verklaringen heb moeten geven voor die blauwe plekken op mijn armen en benen. Geloof mij als ik zeg dat ik écht snel blauwe plekken krijg en dat ze geen pijn doen, en dat ze het allemaal waard zijn. Want ik heb een fantastisch jaar gehad.

Eerlijk is eerlijk: ik snap niet zo goed meer waarom er zoveel mensen eenzaam en doelloos staan te zwoegen in de sportschool, als je met een team op een veld kan staan. Dat is ook zwoegen (vooral in de kou en de regen), maar dan heb je in ieder geval je teamgenoten die je aanmoedigen als jij dat nodig hebt, en om aan te moedigen als zij dat nodig hebben.

Om een lang verhaal kort te maken: als het héél misschien iets voor jou is, wil ik je uitnodigen om het eens te proberen. Iedereen is welkom om ons team te versterken. En om een vooroordeel de wereld uit te helpen: je hoef niet groot, breed en sterk te zijn, of een fantastische conditie te hebben. Kom gewoon langs bij de eerste trainingen in augustus, en hopelijk denk je er elf maanden later hetzelfde over als ik.

10485660_727923473934939_2316167136747624654_n[1]

4 gedachten over “Nog even over dat rugby…

  1. Bedankt meiden, superlief! 😀

    Marjolein, hoe is het met jou? Ik zag van de week jullie website, heel mooi! Ik blijf jullie zeker volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s