Verdomd oneerlijk

Mijn fiets is vandaag gestolen. Mijn fiets, die ik nog geen maand geleden als bijna-nieuwe tweedehands heb gekocht. Mijn fiets, waarmee ik sinds de verhuizing slechts drie keer naar het station ben gereden. Mijn fiets, die ik braaf aan de ketting aan het rek had gezet. Mijn fiets, waarvan ik vanmiddag slechts twee kapotgeknipte stukjes slot terugvond.

MIJN fiets.

Hij reed zo heerlijk. Hij was zo mooi. Lichtgrijs frame, grijze wielen, geveerde voorvork. En hij was eigenlijk een paar honderd euro boven mijn budget, maar mijn oude fiets was een roestig en krakkemikkig samenvoegsel van twee oude stationsfietsen dat het echt niet lang meer uit zou kunnen zingen. In de dure maand van de verhuizing sprongen mijn ouders bij om die prachtige Gazelle te kopen, die reed als een zonnetje. Ik was zo blij als een kind.

Het is eigenlijk belachelijk hoe je binnen een maand gehecht kunt raken aan iets simpels als een fiets, maar het is nog veel belachelijker hoe iemand zonder een geweten, met een kniptang en een busje (gok ik) zich die fiets zomaar toe denkt te kunnen eigenen.

Belachelijk en verdomd oneerlijk.

slot

4 gedachten over “Verdomd oneerlijk

 1. Irritant joh. De mijne is 2 maanden geleden ook gestolen op station Castricum. Als je er op gaat letten ga je daarna overal spoken zien. Een wit busje dat door de Dorpsstraat naar het station rijdt en je een minuut later in de andere richting weer passeert. Van een mooie, zware bakfiets die al maanden naast de rekken stond voordat iemand het voorwiel mee nam denk je dat het misschien wel een lokfiets is.
  De dagen na de diefstal blijf je opletten of je fiets misschien ergens anders staat. Even meegenomen voor een kort ritje. Je hebt je fietssleuteltje nog in je zak voor het geval dat…. Je aangifte hoor je nooit meer wat van. Nuttig voor de statistieken.. Bleh.
  Succes met hechten aan de volgende fiets.

  • Haha, ik ken het inderdaad. De vorige keer heb ik nog weken (maanden!) overal gekeken of ik ‘m zag. En na gisteren heb ik alweer tien keer op Marktplaats gekeken of de dief ‘m misschien van de hand probeert te doen… Tevergeefs natuurlijk. Morgen maar even aangifte doen, me beklagen bij de fietsenmaker (die zei “met dit slot hoef je ‘m niet te verzekeren”) en een nieuwe fiets zoeken.

   • Mijn fiets is twee jaar geleden gestolen, terwijl ik er 10 dagen op heb gefietst.. nog steeds kijk ik elke keer om als ik een fiets zie die er op lijkt. Ik denk zelfs dat ik mijn sleutel nog steeds niet weggegooid heb..
    Super balen!

 2. Ik ken het probleem. In de afgelopen 3 jaar is mijn nieuwe fiets 4 gestolen. Gelukkig iedere keer verzekerd dus een nieuwe gekregen, maar dat is ook niet gratis. Mensen moeten eens leren van andermans spullen af te blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s